Jdi na obsah Jdi na menu
 


Virtuální univerzita třetího věku - Seminář Pelhřimov 2023

16. 6. 2023

   V úterý 23. května 2023 se konal pro studenty VU3V závěrečný seminář v Pelhřimově. Tohoto semináře se zúčastnili tři studenti. Paní Alena Hálová, pan Jaroslav Štěpán a pan MUDr. Antonín Wierer.
   Na cestu jsme se vydali autem v sedm hodin ráno a do Pelhřim2023-05-23_09-34-25kopie.jpgova jsme dorazili před devátou hodinou. Sraz studentů byl v Divadle Lubora Lipského, kde se také konal celý seminář. Hned po příchodu jsme dostali občerstvení a poté jsme se přesunuli do hlediště.
   Úvodní slovo měla metodička pelhřimovského střediska  Hodina H paní Eva Havlíčková. Potom nás přivítal starosta Pelhřimova pan Ladislav Med a místostarosta pan Mgr. Karel Kratochvíl, a pak samozřejmě také vedoucí VU3V paní Ing. Hana Balzerová Ph.D. a její kolegyně Andrea Krejzová. Potom se představila jednotlivá střediska, abychom všichni věděli, odkud jsme přijeli. S historií divadla Lubomíra Lipského nás seznámila studentka pelhřimovské VU3V. A o své, činností, referovalo i jedno konzultační středisko. Poté byli oceněni nejstarší přítomní studenti. A na závěr byly konzultačním střediskům  předány  “Pamětní listy“ studentů, certifikáty o absolvování daného semestru.
   Po semináři jsme šli na oběd do restaurace Slávie. A potom následoval odpolední program, při kterém jsme si prohlédli několik muzeí Pelhřimova. Ale před tím jsme měli ještě dost času na zmrzlinu.
2023-05-23_14-24-21kopie.jpg
   Nejprve jsme navštívili Múzyum Lipských, potom Muzeum Vysočiny Pelhřimov.
Odtud jsme šli po nábřeží Rekordů a kuriozit k expozici Zlaté české
ručičky a nakonec jsme se podívali do Muzea rekordů a kuriozit.
   Na závěr dne jsme se ještě občerstvili kávou v kavárně Café Iveta a počkali, až se přežene dešťová přeháňka. Jinak nám krásné počasí vydrželo celý den.
   Jsem moc ráda, že jsme se tohoto slavnostního závěrečného semináře zúčastnili. Měli jsme možnost osobně se setkat s představiteli fakulty a poznat pelhřimovské kulturní zajímavosti. Byl to pro všechny příjemně strávený den, který jsme si moc užili. A už teď se těšíme na další semináře.