Jdi na obsah Jdi na menu
 


Praha - Národní muzeum, Náměstí Míru - prosinec 2023

8. 2. 2024

   V pátek 8. prosince 2023 pořádala Knihovna městyse Křemže zájezd pro seniory do Prahy do Národního muzea a na vánoční trhy na Náměstí Míru.
   Z Křemže jsme vyjížděli v půl osmé a do Prahy jsme dorazili s menším zpožděním asi v půl jedenácté. Vystoupili jsme u Hlavního nádraží a vydali se směrem k Národnímu muzeu, před kterým jsme se společně vyfotili, dokud jsme byli ještě všichni pohromadě. Po zakoupení vstupenek se každý vydal na samostatnou prohlídku muzea a někteří zvládli i další zajímavosti Prahy.

img_20231208_103715kopie.jpg

   Národní muzeum je krásná budova a na člověka tam dýchne velmi příjemná atmosféra. Každého návštěvníka jistě ohromí velká spousta sbírek, které nabízí zajímavý přehled naší velmi vzdálené, ale i nedávné historie. Z kupole je skvělý výhled na blízké okolí muzea i skoro celou Prahu.
   Po prohlídce Historické budovy jsme se přesunuli do Nové budovy Národního muzea. Někteří využili místní bufet k občerstvení, a my ostatní, jsme se vydali v 14.00 hodin, na oběd do restaurace Kozlovna Tylák u Tylova náměstí.
Po občerstvení a odpočinku jsme se šli podívat na vánoční trhy na Náměstí Míru, abychom nasáli atmosféru blížících se Vánoc. Někteří navštívili i Baziliku sv. Ludmily, kde právě probíhal koncert.
   Sraz jsme měli na Náměstí Míru před Vinohradským divadlem ve čtvrt na šest. Všichni účastníci zájezdu se dostavili včas, a tak jsme už jen chvíli počkali na autobus a vydali se směrem k domovu. Do Křemže jsme přijeli krátce po osmé hodině večerní.
   Byl to den nabitý mnoha novými informacemi, ale zároveň velmi příjemný, který rychle utekl. Všem děkuji za účast a těším se na další zájezd.